VeValmezu.cz - Lidé ve Valašském Meziříčí - sami sobě...

  Přihlásit
Odhlásit
Registrovat

 

Vložte obsah na portálKatalog firem a odkazů ve Valašském Meziříčí a okolíInzerceČlánky a tiskovkyTipy na výletFotoReportVideoReportUživatelské profily

Domů | Recepty | LANGOŠE v domácí pekárně - VÝBORNÉ!
Vaše hodnocení: Žádné Průměr: 4.3 (3 hlasy)
Kategorie: 
DOMÁCÍ PEKÁRNA
LANGOŠE v domácí pekárně - VÝBORNÉ!
Ingredience

Na 12 kusů Langošů:

  • 400ml vlažného mléka
  • 1/2 kg hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky suchého droždí

V tomto pořadí déjte do domácí pekárny.

 

Přílohy:

  • česnek
  • tvrdý sýr (eidam)
  • kečup
  • tatarská omáčka

nebo

  • marmeláda
  • povidla
  • tvaroh
Postup přípravy

Pekárnu zapněte na program pro "kynutá těsta".

Po vykynutí uděláte cca 12 bochánků, které necháte asi půl hodiny v teple vykynout.

Rozpalte na pánvi olej, každý bochánek trochu roztáhněte nebo rozválejte válečkem do stran v tenčí placku a postupně osmažte z obou stran.

Po osmažení podáváme teple na slano nebo na sladko. Přílohy aplikujeme na Langoš každému dle chuti.

Na slano:

Česnek rozdrtíme se solí a přidáme trochu vody pro snadné rozetření, přidáme kečup, tatarku a nakonec posypeme strouhaným sýrem.

Na sladko:

Namažeme marmeládu nebo povidla a posypeme tvarohem utřeným s cukrem.

Dobrou chuť

Galerie
LANGOŠE v domácí pekárně - VÝBORNÉ!
LANGOŠE v domácí pekárně - VÝBORNÉ!
LANGOŠE v domácí pekárně - VÝBORNÉ!
LANGOŠE v domácí pekárně - VÝBORNÉ!